Toekomstplannen van Disneyland Paris tijdens D23?

Deze zomer,  9 tot 11 augustus op precies te zijn, is het opnieuw zijn voor een D23-Expo.D23 is de officiële fanclub voor Disney-fans. De naam “D23” is een eerbetoon aan het jaar 1923 toen Walt Disney het bedrijf oprichtte. De club biedt exclusieve inhoud, merchandise, evenementen en nieuws over de verschillende franchises van Disney, waaronder de pretparken, films, televisieshows en meer.D23 organiseert tweejaarlijkse conventies, bekend als de D23 Expo, waar Disney-fans van over de hele wereld samenkomen om alles te vieren wat met Disney te maken heeft.

Voor de eerste keer sinds de oprichting van D23, verhuist de Expo naar een grotere arena in Anaheim om de duizenden bezoekers te kunnen verwelkomen. Het kan dus bijna niets anders dan dat de show en presentatie ook veel groter zal zijn. Daar zitten de fans in grote spanning op te wachten om te zien welke aankondigingen gemaakt gaan worden.

Uiteraard zitten alle fans van de Disney Parken te wachten op nieuws van hun eigen thuis-resort. Zo is dat bij ons Disneyland Paris, maar de fans in California zitten natuurlijk te wachten op nieuws over Disneyland in Anaheim en in Orlando zitten ze op het puntje van het stoel om nieuws te krijgen over hun projecten in Walt Disney World.

In het verleden werd Disneyland Paris altijd een beetje vergeten op zo’n D23-Expo, Disneyland Paris kwam altijd wel even ter sprake maar grote aankondigingen kwamen er nooit. Mede doordat er in het verleden weinig nieuwigheden waren in Disneyland Paris, behalve wat entertainment, en er daarom ook niets nieuws was om aan te kondigen.

Nu is dit toch anders. Met de grote make-over van het Walt Disney Studios Park en Disney Village en heel veel geruchten over volgende projecten zou het wel eens kunnen dat Disneyland Paris dit jaar meer aandacht zal krijgen dan de jaren voorheen. Josh D’Amaro, hoofd van de Disney Parken, is ook al geregeld op bezoek geweest in Disneyland Paris.

Maar wat zou er dan aangekondigd kunnen worden? We zetten de geruchten die circuleren even op een rijtje, het is natuurlijk nog altijd afwachten op bevestiging en zolang die er niet is, is en blijven dit louter geruchten.

  • Stars Wars land: Aangekondigd als één van de uitbreidingen in het Walt Disney Studios Park, zou Star Wars land rond het nieuwe meer aangelegd worden naast Frozen, die nu in aanbouw is. En alhoewel het nooit officiëel werd gecommuniceerd zijn er enorm veel bronnen die zeggen dat Star Wars land volledig geschrapt werd uit het plan van het Walt Disney Studios Park. Maar dat betekend niet dat we geen Star Wars land kunnen krijgen. Geruchten zeggen dat een nieuwe Star Wars toevoeging werd verplaatst naar Discoveryland en die zou een plaats krijgen achter Space Mountain. En dat klinkt logisch ! Je hebt al de bestaande Star Wars attractie: Star Tours en daardoor is het makkelijker om er een groter Star Wars land van te maken en zo alles samen op één plaats te hebben. Er is ook een gerucht dat Space Mountain opnieuw zijn originele thema zou krijgen en zijn Star Wars thema, dat het nu heeft, zou verliezen en ook dat lijkt logisch aangezien er dan een volledig Star Wars gebied zou zijn. Daardoor zou het Star Wars thema bij Space Mountain totaal overbodig zijn.
  • Lion King: Op de plaats waar er eerst een Star Wars land zou komen in het Walt Disney Studios Park zou er nu een land komen gethematiseerd naar de Lion King, één van de meeste succesvolle films uit de geschiedenis van Disney. Veel details zijn er niet bekend, al zou het misschien over een soort waterattractie kunnen gaan. Ook daarover hopen we binnenkort meer informatie te krijgen en misschien wel op de D23 expo van dit jaar.
  • Avatar: Er zijn ook meer en meer geruchten dat Disneyland Paris ook een Avatar attractie zou krijgen, uiteraard kijkt iedereen onmiddellijk naar het Walt Disney Studios Park omdat er nog heel wat plaats is rond het nieuwe meer om een Avatar gedeelte te bouwen. En net deze week werd er een eerste concept art getoond van een nieuwe Avatar attractie voor Disneyland in Anaheim. Het zou dus niet zo gek zijn als er een beslissing zou genomen worden om de attractie twee keer te bouwen, één voor Disneyland in Anaheim en één voor Disneyland Paris. Deze methode gebruiken ze tegenwoordig wel vaker, één attractie ontwerpen en twee keer bouwen. Voorbeelden zijn het nieuwe Frozen gedeelte die in Hong Kong Disneyland staat en nu ook in aanbouw is in Disneyland Paris of de Spider Man attractie in Avengers Campus die staat nu zowel in Disneyland Paris als in Disneyland in Californië.

Je ziet het, het zijn spannende tijden voor de fans van de Disney parken wereldwijd. Alle ogen zijn nu gericht op de D23-Expo die waarschijnlijk door miljoenen mensen gevolgd zal worden zowel ter plaatse als online over de hele wereld.