Disney Cruise Line viert opening van nieuwe cruiseterminal in Port Everglades, FloridaDe magie van Disney Cruise Line is officieel gearriveerd in Broward County’s Port Everglades in het grotere Fort Lauderdale, Florida. Eerder vandaag vierde Disney Cruise Line, samen met haven- en gemeenschapsleiders, de opening van de nieuwe speciale cruiseterminal en de tweede thuishaven van Disney Cruise Line in Florida.“De feestelijke opening van onze nieuwe speciale terminal is een ongelooflijke mijlpaal nu we aan de grootste uitbreiding in de geschiedenis van onze cruisemaatschappij beginnen”, aldus Sharon Siskie, senior vice-president en algemeen directeur van Disney Cruise Line. “Nu hebben onze gasten nog meer mogelijkheden om de magie van een Disney-vakantie op zee te ervaren en kunnen ze vanaf het moment dat ze aankomen, levenslange herinneringen creëren met hun dierbaren.”

De ideale locatie van Port Everglades in Zuid-Florida biedt gasten de mogelijkheid om voor of na hun cruise prachtige stranden, entertainment van wereldklasse, winkels en restaurants, maar ook familie- en culturele activiteiten te ervaren. Het is ook gunstig gelegen nabij de grote luchthavens en snelwegen, zodat gasten gemakkelijk van en naar de haven kunnen reizen.

Zodra gasten bij de terminal aankomen om aan hun reis te beginnen, zullen ze ‘duiken’ in de wereld van Disney en Pixar’s film ‘Finding Nemo’, waarbij enkele van hun favoriete vrienden uit de film op kleurrijke muurschilderingen worden weergegeven. De ruim 100.000 vierkante meter grote terminal werd exclusief voor gasten van Disney Cruise Line opnieuw ontworpen door Walt Disney Imagineering om een naadloze inschepingservaring te bieden.

De Disney Dream begint op 20 november 2023 vanuit Port Everglades, gevolgd door de Disney Magic op 9 mei 2024, en biedt gasten de mogelijkheid om op een mix van drie-, vier- en vijfdaagse cruises te varen naar tropische bestemmingen in De Bahama’s en het Caribisch gebied.

Als onderdeel van de uitbreiding van Disney Cruise Line hebben Disney Cruise Line en Broward County eerder een 15-jarige overeenkomst aangekondigd die minimaal 10,6 miljoen passagiersbewegingen omvat, en drie verlengingsopties van 5 jaar die nog eens 11,25 miljoen passagiersbewegingen kunnen toevoegen. De overéénkomst voorziet erin dat vanaf dit najaar van 2023 één schip het hele jaar door naar de thuishaven Port Everglades zal varen, gevolgd door een tweede seizoensschip in 2025.

Meer nieuws over de Disney Cruise Line >


Wil je ook graag eens een Disney vakantie op zee beleven?

De mogelijkheden zijn eindeloos ! Je hebt keuzes uit Europese Cruise, Amerikaanse Cruises met een bezoek aan Disney’s eigen tropische eilanden.

Vraag hier, bij Nederlandse specialisten, een GRATIS prijsofferte >