Luca maakt een plons in Disneyland Paris met nieuwe geïnspireerde restaurantruimteAndiamo! Geïnspireerd door de Pixar-film, brengt “Luca”, een vleugje Italië, naar Disneyland Parijs terwijl er wordt gewerkt aan een uitbreiding van Pizzeria Bella Notte Restaurant.Sinds de opening in 1992 is Fantasyland een levendig eerbetoon aan de Europese sprookjes en verhalenvertellers, een tijdloze plek waar de magie van animatie samenkomt met de architecturale stijlen en culturen van de landen waaruit ze zijn geïnspireerd. Pizzeria Bella Notte is geen uitzondering met zijn rustige en romantische sfeer die een eerbetoon is aan verschillende regio’s van Italië. Dit iconische restaurant knipoogt naar de klassieke Disney-verhalen “Lady and the Tramp” en “Fantasia” en zal nu de thuisbasis zijn van een andere klassieker die gezinnen over de hele wereld heeft gecharmeerd: Pixar’s “Luca”.Disneyland Paris


“Luca” (te streamen op Disney+) speelt zich af in de Italiaanse Rivièra en vertelt het verhaal van een jongen die een onvergetelijke zomer beleeft vol ijs, pasta en eindeloze scooterritten. Luca deelt deze avonturen met zijn nieuwe beste vriend, maar al het plezier wordt bedreigd door een diepgekoesterd geheim: het zijn zeemonsters uit een andere wereld net onder het wateroppervlak.

Toen de mogelijkheid zich voordeed om het restaurant uit te breiden, dachten Imagineers natuurlijk aan het favoriete zeemonster om toe te voegen aan de verscheidenheid van personages in het Park. Dit nieuwe themagebied zal een kustsfeer brengen met veel details en objecten die de lokale visserijcultuur en keuken oproepen die u kunt vinden in Luca’s geboorteplaats Portorosso, naast het bieden van meer ruimte voor gasten om te genieten van Italiaanse specialiteiten.

ook van binnenuit. Het kan een enorme uitdaging zijn om te ontdekken wie we zijn, maar vriendschappen kunnen ons daarbij helpen”, zegt Tracy Eck, Art Director bij Walt Disney Imagineering Paris – Design & Show Quality. “Ik ben erg blij dat we elementen uit het verhaal van ‘Luca’ hier naar Fantasyland kunnen brengen.”

Een reactie achterlaten