Het DISNEYLAND PARKHet Disneyland Park, het grootste en meest iconische park van Disneyland Parijs, staat vooral bekend om het betoverende kasteel van Doornroosje dat het middelpunt vormt. Hier ontvouwt zich een magische wereld, doordrenkt met sprookjes, cowboys, avonturiers en ontdekkingsreizigers, verdeeld over vijf verschillende gebieden die elk als een eigen ‘land’ worden aangeduid.Algemene informatie

De opzet van het park is geïnspireerd op het oorspronkelijke Disneyland Park in Californië en opende haar deuren op 12 april 1992. Terwijl in Californië het treinstation van de Disneyland Railroad de toegangspoort vormt, is in Parijs gekozen voor het majestueuze Victoriaanse Disneyland Hotel als ingang. Onder dit prachtige hotel door wandel je om uit te komen op Town Square en Main Street, U.S.A., een charmant Amerikaans stadje uit het begin van de 20ste eeuw. Een beetje verderop in het park ontvouwt zich een wereld vol unieke ervaringen.

Elk land binnen het Disneyland Park ademt zijn eigen unieke sfeer, variërend van de authentieke cowboys in Frontierland tot de onverschrokken avonturiers in Adventureland, en van de visionaire ontdekkingsreizigers in Discoveryland tot de betoverende sprookjesfiguren in Fantasyland. Elk land is doordrenkt met attracties, winkels en restaurants die naadloos zijn geïntegreerd in het overkoepelende thema. Terwijl je door deze betoverende gebieden wandelt, wordt je ondergedompeld in een compleet andere wereld waar magie en verwondering je blijven verbazen.

Dagelijks wordt er een uitgebreid scala aan entertainment, shows en parades aangeboden, waardoor je de kans krijgt om je favoriete Disney-personages van dichtbij te ervaren of zelfs persoonlijk te ontmoeten. Laat je betoveren door de prachtige landschappen, aandacht voor detail en de gethematiseerde achtergrondmuziek die bijdragen aan de unieke sfeer van het park. Beleef opwindende avonturen en ontrafel de geheimen die het Disneyland Park te bieden heeft.

Disneyland Park

Attracties

Het Disneyland Park biedt een scala aan belevenissen geschikt voor alle leeftijdsgroepen. Van rustige attracties voor de jongste Disney-fans tot betoverende darkrides voor het hele gezin en opwindende achtbanen voor de echte thrillseekers. Elk land herbergt een unieke collectie attracties, doordrenkt met een specifiek thema en vertelt een bijzonder verhaal. Disney staat wereldwijd bekend om zijn meesterlijk vormgegeven darkrides, zoals Peter Pan’s Flight en Buzz Lightyear Laser Blast, waarin figuren uit geliefde films tot leven komen.

Enkele van de meest geliefde attracties in het Disneyland Park maken gebruik van het Disney Premier Acces-systeem, waarmee bezoekers een specifieke tijd kunnen reserveren en later kunnen terugkeren met minimale wachttijd. Voor ouders met kleine kinderen is er de handige Baby Switch-service, waarmee ze attracties die niet geschikt zijn voor kinderen kunnen ervaren zonder tweemaal in de rij te hoeven staan. Disney zet zich ook in om gasten met beperkingen, handicaps of speciale behoeften volledig te laten genieten van de magie door diverse diensten en voorzieningen aan te bieden.

Hoewel de parken van Disneyland Parijs het hele jaar door, 365 dagen, geopend zijn, kan het voorkomen dat attracties tijdens reguliere openingstijden tijdelijk gesloten zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden. Dit zorgt ervoor dat elke bezoek aan het park een magische en zorgeloze ervaring is.

Shows & Parades

Disney is wereldwijd vermaard om zijn uitgebreide aanbod aan entertainment, waarbij bekende Disney-personages de hoofdrol spelen. Geniet van betoverende shows, kleurrijke parades, boeiende evenementen, indrukwekkend vuurwerk en meeslepende live muziek. Binnen het Disneyland Park bevinden zich diverse theaters en podia waar op specifieke dagen boeiende shows plaatsvinden, waaronder de Lion King Show en de dagelijkse parade.

Het hoogtepunt van een bezoek aan het Disneyland Park is ongetwijfeld de betoverende Disney Stars on Parade, met prachtige praalwagens, getalenteerde dansers en, uiteraard, de geliefde Disney-figuren. Elke dag wordt magisch afgesloten met de adembenemende avondshow Disney Dreams!, waarin magie tot leven komt door middel van projecties, fonteinen, speciale effecten en vuurwerk.

Het huidige entertainmentprogramma kan je vinden in de Disneyland App op de dag van je bezoek.

Shoppen

In de uitgebreide variatie aan winkels in het Disneyland Park ontdek je een schatkamer aan merchandise, perfect om je verblijf gedenkwaardig te maken. Van grotere winkels met algemene producten tot kleinere verkooppunten in elk land, elk gevuld met merchandise die naadloos aansluit bij het thema. Zo vind je Star Wars-artikelen in Discoveryland, cowboy-merchandise in Frontierland en prinsessenjurken in Fantasyland.

Betalingen in alle winkels kunnen worden voldaan met contant geld, bankkaart of creditcard, en op verschillende locaties zijn geldautomaten beschikbaar. Gasten die verblijven in de Disney-hotels kunnen profiteren van de handige Shopping Service. Hierbij worden alle aankopen in de parken kosteloos naar de boetiek in het hotel gebracht, zodat je niet de hele dag met tassen hoeft rond te lopen. Zo wordt winkelen in het Disneyland Park niet alleen een mogelijkheid om souvenirs te bemachtigen, maar ook een zorgeloze en plezierige ervaring.

Restaurants

Een dag vol avonturen in de parken wekt natuurlijk de eetlust op. In het Disneyland Park vind je een diversiteit aan restaurants met verschillende serviceniveaus en prijsklassen om aan elke smaak en voorkeur te voldoen. Voor de budgetbewuste bezoeker zijn er de counterservice restaurants, waar eenvoudige menu’s met fastfood worden aangeboden. De buffetservice restaurants presenteren uitgebreide all-you-can-eat buffetten tegen een vaste prijs. Tenslotte bieden de thematische tafelbedieningsrestaurants een unieke ervaring, met uitgebreide menu’s en de mogelijkheid om à la carte te bestellen, al dan niet vergezeld door geliefde Disney-figuren.

Gasten die verblijven in de Disney-hotels kunnen profiteren van de voordelige half- en volpension maaltijdformules, inclusief extra korting en een gratis tussendoortje. Het is aan te raden om vooraf reserveringen te maken voor restaurants met buffetservice en tafelbediening om teleurstellingen te voorkomen en verzekerd te zijn van een heerlijke culinaire ervaring tijdens je magische dag in het park.