BRAND UITGEBROKEN IN RESTAURANT IN DISNEYLAND PARIS

Brand in Cowboy Cookout in Disneyland ParisIn Frontierland, een van de themagebieden van het park, was het druk met bezoekers die zich vermaakten met de verschillende attracties en restaurants. In de namiddag ontstond er een brand in restaurant Cowboy Cookout. De brand ontstond waarschijnlijk in de open haard die in het restaurant te vinden is. De vlammen vonden snel hun weg naar het dak van het restaurant.De eigen brandweer van Disneyland Paris was snel ter plaatse en wist de brand snel onder controle te krijgen.Disneyland Paris
Credit: UNSA_Disneyland Paris l’officielle


Frontierland en een gedeelte van Adventureland werden gesloten om de brandweer de ruimte te geven om hun werk te doen. Ook Big Thunder Mountain en Frontierland theater bleven gesloten.

De brand heeft een aanzienlijke schade aangericht aan Cowboy Cookout. Het restaurant zal voorlopig gesloten blijven voor reparaties.

Oorzaak van de brand

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. Vermoedelijk is de brand is ontstaan in de open haard in het restaurant. Want het is net op die plaats dat de vlammen van buitenaf door het dak te zien zijn.

Credit: UNSA_Disneyland Paris l’officielle