Disneyland Paris omzet steeg met 23,5% naar een recordhoogte van €2,9 miljard in het jaar tot 30 september 2023

Disneyland Paris levert een flinke winst op ondanks stakingenDe omzet van Disneyland Paris werd naar recordhoogten gedreven door hogere kamerprijzen, verhoogde prijzen voor eten in combinatie met kleinere porties, verhoogde prijzen voor merchandise, enz… en het recent geopende Avengers Campus. Het vormt het hoogtepunt van een uitstekend jaar voor de winstgevende parken van de entertainmentgroep.De omzet steeg met 23,5% naar een recordhoogte van €2,9 miljard in het jaar tot 30 september 2023. Zo staat te lezen in het originele Engelstalige artikel van The Guardian.

De nettowinsten stegen naar €161 miljoen doordat de kamerprijzen bij Disney hotels stegen. Bovendien betaalde Disneyland Paris ook €156 miljoen aan royalties aan het moederbedrijf voor het gebruik van zijn merken en personages.

De winststijging van vorig jaar werd vooral aangedreven door Disney Village evenals de Disney hotels. Deze waren goed voor 21,7% van de totale omzet, maar genereerden 56,6% van de operationele winst.

Het grootste deel van de omzet komt van Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park, die volgens AECOM in 2022 15,3 miljoen bezoekers trokken.

Prijzen zijn gestegen sinds Disneyland Paris heropende na de pandemie, met tarieven bij het viersterrenhotel New York – The Art of Marvel die meer dan verdubbelden, volgens gegevens van Disney.

De Avengers Campus maakt deel uit van een uitbreiding van $2,1 miljard, waarbij de volgende fase een land is gebaseerd op de enorm populaire animatiefilm Frozen.

Disney heeft onlangs een daling van het aantal bezoekers in Disneyland Paris aangekondigd.Disneyland Paris