Zo ziet de Roodkapje Suite eruit in Efteling HotelRoodkapje is één van de bekendste sprookjes en is al sinds de beginjaren te bezoeken in het Sprookjesbos. Bezoekers zien het tafereel waarbij Roodkapje met haar gevulde mandje aanbelt bij haar grootmoeder en waarbij niet oma, maar de Boze Wolf, in het huisje in bed ligt. In 2016 is grootmoeders huisje opnieuw gebouwd met de materialen en technieken van nu, zodat het sprookje weer jarenlang mee kan.

Wie goed naar het interieur van het sprookje kijkt, ontdekt veel overeenkomsten met de themasuite in het Efteling Hotel. Kijk maar eens naar de bedstee en de sprei, de bordjes op de schouw, de zithoek en de details in het houtsnijwerk!

In de Roodkapje Suite komt het sprookje echt tot leven. Het lijkt wel of je grootmoeders huisje binnenstapt. Op het bureautje in de hoek staat het welbekende rieten mandje van Roodkapje, gevuld met lekkers voor grootmoeder. Vlakbij staat een prachtig beschilderde kledingkast met op de grond de achtergelaten rode klompjes van Roodkapje. Misschien pas jij ze ook wel! In de riante badkamer kun je je prima opfrissen of een lekker warm bad nemen.

Spelletjes spelen bij de open haard. De Oudhollandse zithoek heeft ramen helemaal rondom. De kookpot pruttelt gezellig boven een knisperend vuurtje en de nostalgische lamp geeft extra veel sfeer. Plof met zijn allen neer op de ouderwetse stoeltjes. Na een dag in de Efteling is er toch niks gezelligers dan samen een spelletje spelen aan oma’s tafel bij de open haard?

Knusse bedstee voor vier personen. Wedden dat je met zijn vieren heerlijk slaapt in de knusse bedstee? Doe gewoon de gordijntjes dicht en trek de ouderwetse sprei over het dekbed heen. Leuk detail: de bedden zijn met elkaar verbonden door een luikje. Perfect om poppenkast door te spelen!


Een reactie achterlaten