Opgelet bij je bezoek aan Disneyland Paris deze attracties sluiten om 17u00*

Zowel het Disneyland Park als het Walt Disney Studios Park hebben elk hun eigen openingsuren en sluiten soms om 20u00*, 21u00* of om 22u00* naargelang je bezoek tijdens het weekend is, vakantie of een weekdag. Toch betekend dit niet dat je alle attracties kan bezoeken tot aan het einde van de dag. Wat vele mensen misschien niet weten is dat ook attracties allemaal hun eigen openingsuren hebben. Bij de grote attracties is er weinig verwarring omdat die meestal dezelfde zijn als de openingsuren van het park maar bij kleinere attracties kan je wel eens bij een gesloten deur staan als je denkt van die ’s avonds nog te bezoeken.

Een overzicht:

  • Disneyland Paris Railroad

De bekende treinen die rond het park rijden stoppen met rijden na 17u00*. Wil je graag deze attractie bezoeken doe het dan vanaf 9u30* tot 17u00*.

  • Main Street Vehicles

De oldtimers die in Main Street USA rijden doen dat alleen ’s morgens en zijn geopend vanaf 8u30* maar stoppen alweer om 11u30*. Je hebt dus niet veel tijd om deze attractie te beleven.

  • Alice’s Curious Labyrinth

Nog een attractie die nooit open is ’s avonds is het doolhof van Alice in Wonderland in Fantasyland. Deze attractie gaat soms om 9u00* of 9u30* open maar sluit om 17u00*.

  • Casey Jr. – le Petit Train du Cirque & Le Pays des Contes de Fées

Deze twee attracties die naast elkaar gelegen zijn achteraan in Fantasyland worden altijd vroeger gesloten. Ze openen om 9u00* of 9u30* maar zijn altijd om 17u00* gesloten.

  • Frontierland Playground

Niet echt een attractie maar eerder een speeltuin, maar die gaat ook dicht om 17u00*.

  • Meet Mickey Mouse

Ook opletten als je graag op de foto wilt met Mickey Mouse bij de Meet Mickey Mouse locatie in Fantasyland want die stopt er ook mee om 17u00*. De meet & greet gaat dagelijks open om 10u00*.

  • Mickey’s PhilharMagic

In Discoveryland is het dan weer “over & out” voor Mickey’s PhilharMagic om 17u00*. Deze 3D film gaat ook pas om 12u00* open. Goed plannen dus als je deze attractie wilt zien want die is maar 5u* per dag geopend.

  • Princess Pavilion

Net zoals bij Meet Mickey Mouse sluit ook het Princess Pavilion om 17u00* de deuren. En je kan er iedere dag terecht vanaf 10u00*.

  • Thunder Mesa Riverboat Landing

De grote rivierboot die rond Big Thunder Mountain vaart in Frontierland kan je niet meer bezoeken na 17u00*. Als je een rondvaart met de boot wilt beleven moet je dat doen vanaf 9u00* of 9u30* tot 17u00*.

  • Starport: A Star Wars Encounter

Net zoals bij Meet Mickey Mouse en het Princess Pavilion in Fantasyland stop ook deze meet & greet vroeger dan de openingsuren van het park. Starport waar je meestal Darth Vader kan ontmoeten stopt zelfs nog een half uur vroeger om 16u30* en opent dagelijks om 10u00*.


(*) Artikel en vermelde uren zijn gebaseerd om de laatste 2 maanden van 2022.Een reactie achterlaten