Mondmaskers zijn vanaf 2 maart niet meer verplicht in Disneyland Paris

Na bijna 2 jaar mondmaskers dragen zowel binnen als buiten, in het volledig Resort, is het eindelijk voorbij. Vanaf 2 maart 2022 is het niet meer verplicht, alleen nog aangeraden, om een mondmasker te dragen tijdens je bezoek aan Disneyland Paris. Het verdwijnen van de mondmaskers is een gevolg van een nieuwe versoepeling van de Franse overheid en is in combinatie met het bewijs van vaccinatie dat je nodig hebt om Disneyland Paris en de meeste andere plaatsen in Frankrijk te bezoeken en deze regel blijft voorlopig ook gelden.

Doordat dit niet gevraagd wordt op het openbaar vervoer, is een mondmasker wel nog verplicht als je een bus wilt nemen naar bijvoorbeeld een Disney hotel.

Disneyland Paris heeft er blijkbaar voor gekozen om het direct volledig weg te laten en niet eerst over te schakelen naar een scenario waar je het niet meer moeten dragen buiten maar wel binnen, en dat om (agressieve) misverstanden tussen gasten en Cast Members te vermijden.

Het verplichte mondmasker was één van de laatste maatregelen die er nog waren. Nu is het nog wachten op de terugkeer van de normale meet & greets met de Disney Figuren. Het reservatiesysteem voor de parken is er ook nog altijd, maar dat heeft al lang niets meer met de gezondheidsmaatregelen te maken aangezien de beperkte capaciteit en afstandsregels al een hele tijd verdwenen zijn.Een reactie achterlaten