Komt heropening Disneyland Paris 2 april in gevaar?

Iedereen denkt er constant aan en iedereen spreekt er de hele tijd over tegen vrienden of online. Stiekem verlangen we nog altijd naar 2 april, naar de dag dat Disneyland Paris terug zijn deuren kan openen en dat wij als Disney fans opnieuw ons normale leven een klein beetje kunnen hervatten, opnieuw plezier hebben in het leven, terug een doel hebben. Maar gaan we dat wel al kunnen doen binnen ongeveer 4 weken? Momenteel ziet het er helemaal niet zo goed uit. Laat ons eens alles bekijken.Vaccinaties

Toen we eind vorig jaar hoorden dat er een vaccin was voor Covid-19 was iedereen oplucht. Eindelijk een lichtje aan het einde van de tunnel, een eerste stap richting ons normale leven die we zo missen. Iedereen, behalve de fans van de complottheorieën, die zich niet willen vaccineren en hun informatie halen op YouTube of andere kanalen waar de domste theorieën de ronde doen die enkel bedoeld zijn als clickbait voor views die een aardig centje opbrengen. Maar als de situatie beter wordt omdat andere mensen zich wel laten vaccineren kunnen zij dan natuurlijk ook wel lekker mee profiteren. Maar helaas is dat een probleem die momenteel nog altijd niet aan de orde is aangezien de vaccins geen vlotte start kennen. En ook niet in Frankrijk waar ons geliefde Resort te vinden is. Een grote verbetering van de cijfers door vaccinaties kunnen we dus voorlopig al schrappen. Waardoor een heropening van Disneyland Paris in gevaar komt.

De cijfers in Frankrijk

Hoe gaat het in Frankrijk? Hoe zijn de cijfers? En hoe zit het met de cijfers in de regio Seine-et-Marne waar Disneyland Paris gelegen is. Helaas is het in Frankrijk niet zo goed, zeker niet als je weet dat Disneyland Paris normaal binnen een 4 weken terug zou moeten openen, terwijl in Frankrijk nog altijd de horeca gesloten is en zelfs alle winkels die in een shoppingcenter gelegen zijn, denk maar aan het Val d’Europe shoppingcenter. Maar alleen al een gesloten horeca is reden genoeg om Disneyland Paris dicht te houden, zo’n Resort zonder restaurants of eetgelegenheden lijkt mij niet realistisch.

Toen Disneyland Paris voor de tweede keer zijn poorten sloot, eind oktober 2020, zat Frankrijk op een 7-daags gemiddelde tussen de 45.000 en 50.000 nieuwe besmettingen. Momenteel is dit maar de helft en staat het gemiddelde rond de 20.000, een stuk beter dan in oktober toen Disneyland Paris sloot, maar wel opnieuw het dubbele en dus een stuk slechter dan de cijfers in december 2020. Te veel toegelaten tijdens de feestdagen waarschijnlijk. Morgen, vrijdag 23 februari 2021, zal de premier van Frankrijk opnieuw een toespraak houden.Seine-et-Marne

Frankrijk is natuurlijk een groot land en verdeeld in veel verschillende departementen. Het ene departement kan al wat beter zijn dan het andere en het is vooral Seine-et-Marne die voor ons belangrijk is. Tijdens de eerste lockdown was de regio rond Parijs één van de laatste regio’s van Frankrijk waar versoepelingen mogelijk waren door de drukke bevolkingsgraad en niets wijst erop dat dit deze keer anders zal zijn. Op deze kaart kan je zien dat de regio in en rond Parijs niet de beste cijfers heeft wat betreft nieuwe ziekenhuisopnames.


De gegevens van de coronavirusepidemie in Serris (waar Disneyland Paris gelegen is) voor de week van 13/02/2021 tot 19/02/2021

Nieuwe gevallen van covid-19 in Serristussen 23 en 46 nieuwe gevallen
Screeningtests in Serrismeer dan 229 test (en)
Test positiviteittussen 5 en 10% van de tests

Huidige maatregelen

In Frankrijk zijn er momenteel nog heel wat strenge maatregelen van kracht zoals de avondklok vanaf 18u en winkels die in winkelcentra gesloten zijn. Er zijn daarom nog heel wat versoepelingen nodig om tot aan een heropening van Disneyland Paris te geraken of het zou moeten zijn dat de vaccinaties toch inééns een positief effect hebben. Want in Ile-de-France zijn er intussen ongeveer een half miljoen mensen voor de eerste keer gevaccineerd. Bij de eerste heropening van Disneyland Paris in juli 2020 was het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen ongeveer 500 per dag in Frankrijk, momenteel zitten ze dus nog op 20.000. Het zou me dus verbazen dat de cijfers de komende 4 weken zodanig snel verlagen dat ze Disneyland Paris en ook de horeca in Frankrijk opnieuw gaan openen.

Annulaties

Deze week kwam er al opnieuw slecht nieuws vanuit Disneyland Paris. Eerder was al duidelijk dat twee events die in juni en juli gingen plaatsvinden, Electroland en de Disneyland Paris Pride, geannuleerd waren maar nu kwam ook het Run Disney Event daarbij. Dat was toch best verrassend aangezien dat event pas na de zomer in september gepland stond. Een teken dat ze het dus somber inzien voor de komende maanden. Na het uitstellen van de heropening in februari 2021, het annuleren van Electroland en de Disneyland Paris Pride, het annuleren van de heropening in maart van Villages Nature Paris en nu ook de annulering van Run Disney begint het precies een patroon te worden die enorm aan vorig jaar doet denken. Aangezien Disneyland Paris toch enkele weken nodig heeft om alles georganiseerd te krijgen voor een heropening verwacht ik ieder moment een officieel bericht vanuit Parijs dat het Resort zijn heropening opnieuw zal uitstellen.

Een reactie achterlaten