Frankrijk verstrengd regels voor toeristen uit Nederland

Wie vanuit Cyprus, Griekenland, Nederland, Portugal, Spanje of het Verenigd Koninkrijk naar Frankrijk wil reizen en niet gevaccineerd is, zal een coronatest van maximaal 24 uur oud moeten kunnen voorleggen. Dat heeft de Franse premier Jean Castex aangekondigd.

De regel zal ingaan vanaf zondag middernacht. Tot nu toe was voor de betrokken landen een coronatest nodig van maximaal 72 uur oud en voor het Verenigd Koninkrijk 48 uur. Voor reizigers die volledig gevaccineerd zijn, zijn sinds zaterdag alle reisbeperkingen opgegeven. Een persoon is voor de Fransen volledig gevaccineerd vanaf een week na de tweede dosis (bij de vaccins van Pfizer, Moderna en AstraZeneca). Voor Disneyland Paris daarentegen zou het 2 weken zijn, volgens hun officiële communicatie van gisteren.

Het aantal coronabesmettingen is in Frankrijk weer aan het stijgen onder invloed van de deltavariant. Gisteren waren er weer meer dan 10.000 besmettingen. Het aantal ziekenhuisopnames is wel nog lichtjes aan het dalen. Door de enorme stijging van de laatste tijd in Nederland krijgen Nederlanders dus veel strengere regels opgelegd dan bijvoorbeeld Belgen.

Een reactie achterlaten