Disneyland Paris Viert 30e Verjaardag 

HISTORISCHE MIJLPAAL

Op 6 maart 2022 geeft Disneyland Paris het startschot voor een jaar vol festiviteiten en nieuwigheden naar aanleiding van de 30e verjaardag van het park. Nieuwe decors, flitsende kostuums, nieuwe shows, drone-choreografieën en zelf een modesamenwerking met Stella McCartney!

Op 12 april 1992 opende Dinseyland Paris zijn deuren en op 6 maart 2022 breekt een nieuw tijdperk aan. Dit tijdperk wordt gekenmerkt door transformatie, grenzeloze creativiteit en nieuwe technologie om een onvergetelijke bezoekerservaring te creëren.  

Nieuwigheden

De eerste nieuwigheid is een nieuwe show en pre-show voor het iconische kasteel van Doornroosje. Disneyland pakt uit met een nieuwe dagshow ‘Dream… and shine brighter!’ Deze nieuwe show zal ter gelegenheid van de 30e verjaardag elke dag – meerdere keren per dag – worden opgevoerd. Het kasteel van Doornroosje is na 12 maanden renovatie mooier dan ooit! Tijdens de show schitteren Mickey en zijn vrienden in nieuwe outfits die speciaal voor het jubileumjaar zijn ontworpen.

’s Avonds, voorafgaand aan de geliefde show ‘Disney Illuminations’, worden bezoekers getrakteerd op een nieuw spectaculair betoverend moment. Een nieuwe pre-show, genaamd Disney D-Light, combineert videoprojecties, verlichte waterstralen, lichteffecten, mist, beroemde Disney-liedjes en vooral drone-choreografieën om een extra vleugje magie te brengen rond het kasteel.

De gesynchroniseerde drones vormen een sprankelende ‘30’ in de lucht boven het kasteel van Doornroosje, terwijl het nieuwe themalied ‘Un monde qui s’illumine’ – dat werd gemaakt voor de 30e verjaardag – op de achtergrond wordt gespeeld.

Het Disneyland Park wordt de thuisbasis van een volledig nieuwe Gardens of Wonder, met 10 verschillende thematuinen. Voor het Kasteel van Doornroosje komen kinetische Disney en Pixar beelden tot leven. De beelden vieren de natuur en laten de diversiteit van Disney en Pixar zien.

Het Disneyland Park wordt versierd met het ‘iriserende’ thema, met sprankelende blauwe en paarse tinten. Lichteffecten, neonlichten en bewegende mobielen met achtergrondverlichting worden gebruikt om de belangrijkste plekken te versieren, zoals de Gazebo, Main Street Station en Disney Village.

De 30e verjaardag vertaalt zich ook op het bord! De chef-koks zijn maandenlang bezig geweest met het ontwikkelen en testen van nieuwe gerechten om dit unieke jubileum compleet te maken. Vanaf 6 maart 2022 zullen bezoekers kunnen genieten van meer dan 60 gerechten met nieuwe vegetarische opties. Restaurants met tafelbediening zullen beschikken over iconische nieuwe desserts ontwikkeld door het patisserie team. Er werden ook exclusieve drankjes gecreëerd, zoals de ‘Happy Birthday Cocktail’ en ‘Enchanted Flute’.

Bezoekers kunnen thuis nog lang nagenieten van het bijzondere jubileumjaar, want voor de 30e verjaardag werden meer dan 350 nieuwe exclusieve items ontworpen. Dat is het belangrijkste productontwikkelingsprogramma dat ooit in Disneyland Paris is uitgevoerd.

Disneyland ging de samenwerking aan met mode-ontwerpster Stelle McCartney. Zij creëerde het allereerste broekpak voor Minnie Mouse! Het broekpak met de kenmerkende stippen zal Minnie dragen ter ere van Women’s History Month, dat op 6 maart 2022 begint.

In de zomer 2022 is de opening gepland van Avengers Campus, een nieuw themagebied. Vanaf de zomer 2022 verzamelen Superhelden uit het MARVEL Universum zich hier! Overnachten doe je in het Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel dat in 2021 werd geopend.  Een reactie achterlaten