Breaking: Disneyland Paris krijgt nieuwe Rapunzel attractie

Het was al bekend dat er nabij het nieuwe meer dat in het Walt Disney Studios onder constructie is nog een kleinere attractie gebouwd ging worden. Maar tot nu bleven het vooral bij geruchten. Vandaag is het bevestigd door ontwerptekeningen die Outsidears wist te bemachtigen.

Op de foto’s is duidelijk te zien dat het om een attractie gaat vergelijkbaar met de theekopjes in Fantasyland in het Disneyland Park. Een kleinere attractie dus, die wel perfect gaat voor families met kinderen en die dus wat evenwicht brengt tussen grotere sensaties zoals de Tower of Terror, Flight Force, Crush’s Coaster, Rc Racer of de Parachute Drop die voor kleinere kinderen allemaal toch iets te heftig zijn.

Op enkele foto’s en plannen krijgen we ook een eerste kijkje op de “promenade” die van Studio 1 naar het nieuwe meer zal lopen, we zien vooral groen en geen gebouwen met winkeltjes om een soort Main Street-achtig gevoel te geven. Naast de Rapunzel attractie komt er nog een kleinere decoratievere vijver. De design van de nieuwe attractie zal gelijkaardig zijn aan het thema van het nieuwe restaurant die er vlakbij gebouwd zal worden en waarvan Disneyland Paris al eerder een concept heeft vrijgegeven. Daarnaast zal er ook nog een nieuwe toiletblok gebouwd worden en moet er natuurlijk ook plaatsgemaakt worden voor technische installaties.

Halfweg de promenade komt er ook een extra wandelpad richting Toy Story Playland om op die manier een tweede ingang te maken naar dit gedeelte van het park zodoende dat je niet telkens een hele omweg moet doen om vanuit de promenade naar Toy Story Playland of Ratatouille te wandelen. Bij deze nieuwe ingang zou ook een groot beeld van Woody geplaatst worden, gelijkaardig aan de beelden die ook al bij andere versie van Toy Story land gebruikt werden zoals in Walt Disney World en Shanghai Disneyland.

Een reactie achterlaten