Bevestigd: Disneyland Paris moet heropening voor 3de keer uitstellen !

We hadden het al gezegd in een vorig artikel dat het zeer moeilijk ging worden om Disneyland Paris te heropenen op 2 april 2021 zoals werd gepland. Wekelijks kwam er niets anders dan slecht nieuws uit Frankrijk over het aantal besmettingen en hospitalisaties. In plaats van maatregelen die werden versoepelt kwamen er nog strengere maatregelen bij, zoals een totale lockdown tijdens het weekend voor bepaalde regio’s in Frankrijk en meer winkels die opnieuw hun deuren moesten sluiten. Daarom was het een kwestie van tijd tot Disneyland Paris ook officieel zou aankondigen dat het niet ging heropenen op de geplande 2 april 2021. Een nieuwe heropeningsdatum werd niet gegeven.Voor Disneyland Paris is dit nu al de 3de keer dat ze hun heropening moeten uitstellen. Eerst had het Resort gehoopt enkele weken te kunnen openen tijdens de kerstvakantie om daarna opnieuw te sluiten, aangezien het economisch moeilijk haalbaar ging zijn om in de maand januari en begin februari open te blijven, sowieso een kalmere periode in het Resort ook wanneer er geen pandemie is, werd besloten om ook begin van het jaar sowieso gesloten te blijven. Toen de heropening van kerst niet kon doorgaan was de grote dag waar we allemaal naar uitkeken 13 februari 2021 voor een tweede poging. Het had een mooi Valentijn-geschenk kunnen worden maar helaas werd ook hier een kruis over gemaakt. Uiteindelijk werd een nieuwe datum bekendgemaakt, 2 april 2021, net op tijd voor de paasvakantie….maar helaas !

Enkele weken geleden liet Disneyland Paris al weten dat het enkele geplande evenementen voor dit jaar opnieuw zou annuleren net zoals vorig jaar. Dit was al een eerste teken dat het helemaal de verkeerde richting uitging en ze ook toen al geen hoop hadden dat het snel ging veranderen.

Behalve Disneyland Paris is enkel Disneyland in Californië nog dicht, hier openen ze binnenkort opnieuw de poorten na meer dan een jaar non-stop gesloten te zijn geweest en is daarmee het hardst getroffen Disney Resort ter wereld. In Azië zijn alle Disney Parken wel terug open. Vooral Shanghai Disneyland heeft er nog weinig last van, daar zijn er al een tijdje opnieuw parades en shows en is een mondmasker zelfs niet meer overal verplicht. Hong Kong Disneyland heeft twee keer moeten sluiten maar is onlangs opnieuw geopend, hopelijk kunnen die nu open blijven want net nu vieren ze daar hun 15de verjaardag met een volledig vernieuwd kasteel.

Een reactie achterlaten