Alle info over de health pass voor Disneyland Paris

Wat is de gezondheidspas dat nodig zal zijn om Disneyland Paris te bezoeken?

Een gezondheidspas zal getoond moeten worden in digitale vorm of als een papieren document om één van de volgende dingen te verifiëren.

 1. Volledig gevaccineerd:
  • 7 dagen na de tweede vaccinatie voor vaccins die twee dossisen nodig hebben (Pfizer, Moderna, AstraZeneca)
  • 4 weken na de vaccinatie met een vaccin die één dosis nodig heeft (Johnson & Johnson)
  • 7 dagen na één vaccinatie die werd toegebracht bij personen die reeds Covid-19 hebben gehad waarvan dan maar 1 prik nodig is.
 2. Of dat een gast getest is geweest (PCR of Antigen) met een negatief resultaat binnen de 48 uur.
 3. Of personen die COVID-19 hebben gehad: het resultaat van een positieve RT-PCR of Antigen test, die duidelijk maakt dat de persoon geïnfecteerd is geweest tussen de 11 dagen en maximum 6 maanden nadat deze testresultaten werden verkregen.

Wie heeft er een gezondheidspas nodig om Disneyland Paris te bezoeken.

 • Vanaf 21 juli 2021: Alle volwassenen boven de 18 jaar hebben een gezondheidspas nodig om Disneyland Paris te kunnen bezoeken.
 • Vanaf 30 augustus 2021: Iedereen boven de 12 jaar hebben een gezondheidspas nodig om Disneyland Paris te bezoeken.
 • Kinderen onder de 12 jaar hebben geen gezondheidspas nodig.

Is het mogelijk om een PCR test te verkrijgen in Disneyland Paris?

Een test center is beschikbaar in Disney Village en is dagelijks geopend van 8u00 tot 20u00. Het testcentrum wordt uitgebaat door Loxamed die geregistreerd is bij de Franse overheid voor gezondheid. De kosten voor een test werden vastgelegd door Loxamed. Alle kosten zijn per persoon en per test.

 • PCR test (resultaten binnen de 24u)
  • Personen met een geldig Frans social security nummer: 20 euro
  • Personen zonder een geldige Frans social security nummer: 63,89 euro
 • Antigen tests (resultaten binnen de 15min)
  • Personen met een geldig Frans social security nummer: 20 euro
  • Personen zonder een geldige Frans social security nummer: 45,01 euro

Hoeveel dagen is een negatieve PCR test geldig? Heb ik meerdere tests nodig als ik 2 nachten of langer in Disneyland Paris verblijf?

Volgens de Franse wetgeving is een PCR en een Antigen test geldig voor 48u. Als je langer dan 48u in Disneyland Paris blijft zal je meerdere keren een test moeten ondergaan tijdens je verblijf.

Waar zal het gecontroleerd worden?

Als je naar de Disney Parken zal er een controle op het bezit van een Health Pass gebeuren bij de security controle als je van de Disney bussen, het station of van de Disney Parking komt. Er is een aparte security ingang zonder Health Pass controle als je niet naar de Disney Parken maar alleen richting Disney Village gaat, zo is dus ook het testcentrum in Disney Village vrij toegankelijk.

Kom je van Disney Village of van de Disney Hotels en je wilt naar de Disney Parken dan zal er net voorbij de World of Disney store een controle op je Health Pass gebeuren als je verder richting Fantasia Gardens wilt lopen.

Wees voorbereid !

Doordat de security controle nu de extra taak hebben gekregen ook te controleren op de Health Pass kan de wachttijd daar nu langer zijn dan normaal. Wees daarom voorbereid ! Ongetwijfeld gaan er weer gasten zijn die van niets weten en toch proberen binnen te geraken of die toch niet in orde zijn, wees NIET één van deze gasten. Hou daarom je documenten papier of app bij de hand en ook je identiteitskaart voor een vlotte doorstroom. Dit is zowel leuk voor jezelf als voor de mensen die achter je staan te wachten.

Een reactie achterlaten